Kožní implantáty jsou jakýmsi fenoménem v terminologii estetické medicíny. V první řadě je tedy potřeba definovat jasně terminologii. Kožními implantáty jsou veřejností často označovány kožní výplně. Není to ale úplně adekvátní záměna. V Esthé Laser Clinic podporujeme především neinvazivní úkony, používání tělu vlastních materiálů, a především přirozeně vypadající výsledky. Kožní výplně jsou proto naším favoritem. 

Kožní implantát vs. kožní výplň 

Kožní implantát je silikon, který není tělu vlastní a nezvládá se přizpůsobit prostředí ani v místě aplikace i nastalým změnám v konturách obličeje, ani vlivem působení času? To ale rozhodně nelze považovat za výhodu.  

Kožní výplně s vaším tělem pracují. Mezi hlavní „ingredience“ výplňových materiálů patří kyselina hyaluronová. Kyselina hyaluronová je látka, která se vyskytuje v těle zcela přirozeně. Nejvíce jí najdeme právě v kůži. Právě kyselina hyaluronová pleti zajišťuje hydrataci, pružnost, imunitu, a především je podstatnou součástí procesu tvorby kolagenu. Toho, jak víme, s věkem v kůži ubývá. Důsledkem je povadání pleti, vysušení a počínající vrásky. A tehdy přichází na řadu kožní výplně, které jsou často chybně zaměněny právě za implantáty. 

Dejte přednost výplni, před kožním implantátem 

Kožní výplně, které jsou na bázi silikonu, se z kůže sice nevytrácí, ale to rozhodně nepovažujeme za výhodu. To, že efekt výplní kyselinou hyaluronovou není trvalý, je jistojistě výhodou. Proč? S věkem se totiž tvar obličeje mění. Nejen měkké tkáně pracují, ale i kostěný podklad lebky. Pro přirozený a krásný výsledek je tedy třeba přizpůsobovat místa pro aplikaci, aby vám výsledek stále lichotil.  

Pokud je aplikován materiál, který zůstává v kůži trvale, stane se po letech, že jaksi „nesedí“. A to právě kvůli tomu, že se změnil tvar obličeje. Proto je vhodnější používat materiály, které mají efekt dočasný a postupně se odbourávají. Kyselina hyaluronová, jako látka tělu vlastní, tedy poskytuje velmi přirozené výsledky s minimem rizik. Nedochází k žádným změnám v pohybech obličeje, mimika je zcela nedotčena. 

Jak přistupujeme k výplním v Esthé Laser Clinic? 

Vybírat můžeme z celé řady přípravků, svými vlastnostmi se od sebe liší. Pouze zkušený lékař vybere vhodný materiál podle oblasti, která má být ošetřována, a podle typu vrásek. Jednotlivé materiály se dají mezi sebou i vhodně kombinovat tak, aby se ve výsledku doplňovaly. Často provádíme zákrok ve více krocích. Pokud jsou vrásky více hluboké, aplikujeme tužší materiál hlouběji a v časovém odstupu následně jemnější více povrchově. Velmi pěkné výsledky přináší také kombinace s plošným ošetřením tzv. mezoterapií

Bolesti se neobávejte 

Před zákrokem obvykle aplikujeme znecitlivující gel na 30 minut pro zvýšení komfortu během zákroku. Aplikace se provádí tenkou jehlou nebo kanylou. Volba aplikační techniky je na lékaři. 

Minimum kontraindikací a rychlý nástup efektu 

Po zákroku může být ošetřovaná oblast mírně oteklá, zejména pracujeme-li kolem rtů. Mohou vzniknout i drobné modřinky, které se během několika dnů vstřebávají. 

Zkuste si zákrok dobře načasovat. Není vhodné provádět zákrok těsně před odjezdem na dovolenou. Po zákroku se rozhodně několik dnů vyvarujte slunění a přímému horku, třeba v sauně. O další péči vás vždy poučí ošetřující lékař. 

Jak dlouho bude výplň účinná? 

Výsledek je vidět částečně ihned po zákroku, ale plně se rozvíjí zhruba během měsíce. Zákrok opakujeme podle potřeby, obvykle jednou za 6–12 měsíců.