Základem pro pleť bez pigmentových skvrn je skvělá ochrana proti slunečnímu záření. Jenže ta by se neměla podceňovat ani v zimě. A jak je to s návštěvou solaria?

Jak pigmentové skvrny vlastně vznikají?

Melanin je nejdůležitější pigment určující barvu pleti. Pokud dojde k poruše jeho tvorby, vznikne pigmentová skvrna. Důvodů může být hned několik – od hormonů až po genetiku. Nejčastější příčinu, kterou ale můžeme ovlivnit, je působení slunečního záření. Jak se tedy pigmentovým skvrnám vyvarovat?

Ochrana před UV tak, jak ji (ne)známe

Při pobytu na pláži se samozřejmě pravidelně mažete opalovacím krémem, a to i na obličeji. Jenže faktor na obličeji by měl být rozhodně vyšší než ten na těle – při přímém slunci ideálně faktor 50. Ale důležité je si obličej chránit během celého léta – používejte tedy makeup s ochranným faktorem, vaše pleť vám za to poděkuje.

A jak je to se solariem?

Pigmentové skvrny také mohou vzniknout při časté návštěvě solária. Pokud je pro vás návštěva solaria nevyhnutelná, zakryjte si u toho obličej – stačí přes hlavu přehodit například tričko. Ale celkově bychom vám rádi doporučili se návštěvy solaria vyvarovat, pravé sluneční paprsky jsou (v přiměřené míře) daleko prospěšnější.

Pozor! V zimě mají paprsky také sílu

Teď to důležité. Svou pleť nezapomínejte chránit před sluncem i v zimě. A to nejen při pobytu na horách. Opět vám pomůže makeup s přidaným SPF. Nemusí se to totiž zdát, ale sluneční k nám proniknout v zimě téměř stejně jako v létě.

Správná ochrana před slunečním zářením pomůže celkově stavu vaší pleti, nezapomínejte na ni! :)

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.