Pigmentové skvrny jsou zcela běžným kožním nálezem. Nebezpečné nejsou, ale ani obvykle je nepovažujeme za žádoucí. Objevují se na obličeji, dekoltu a hřbetech rukou. Nejčastější příčinou tvorby pigmentových skvrn je vystavení slunci, soláriu a samozřejmě přibývají s přibývajícími léty. 

Proč je pro odstranění pigmentových skvrn vhodný podzim? 

Jedna z hlavních podmínek úspěšného ošetření je absence vystavení kůže slunci. Léčbě bez komplikací taktéž prospívá prodleva v řádu několika měsíců, než se slunci znovu vystavíte.  

Laserová řešení jsou efektivní, bezbolestná a zcela bezpečná. Průběh procedury nevyžaduje omezení od běžného života, nehrozí zde komplikace a časová náročnost je minimální.  

Na jakém principu odstraňování funguje? 

Pigmentové skvrny tvoří nahromaděný pigment, který reaguje na laserové světlo. Pro jeho odstranění používáme Alexandritový laser. Zacílíme paprsek přesně na skvrnku, která se po dopadu paprsku rozpadne. Proces hojení je podobný běžnému hojení kůže při povrchovém poranění. Kam se pigment poděl? Tělo ho vyloučí jako stroupek. Když se odloupne, nezbude po skvrně či rance ani památky. 

Lze jej použít na hřbety rukou, obličej, krk ale i další místa. Vše probíhá na základě rady a rozhodnutí lékaře

Více o proceduře naleznete zde.