Rejuvenace je jedna z velmi oblíbených a učínných procedur. Proto pro vás MUDr. Pavel Zloský zodpovídá na otázky. Zjistěte o rejuvenaci vše, co potřebujete.  
 

Co je to rejuvenace? 

Laserové ošetření, které napravuje a zmenšuje místa, kde dochází k narušení pokožky vlivem stárnutí nebo vystavování UV záření. Jedná se o ošetření, které se obvykle několikrát opakuje. A výsledkem je revitalizovaná kožní tkáň, která poté vypadá hladší, mladší a vypnutější. 

 

Jak funguje rejuvenace? 

Rejuvenace je ošetření laserem, který dokáže stimulovat cévy, které narušují vzhled a pevnost pokožky. Funguje na principu reakce na červenou barvu. Paprsek laseru projde kůží, tam identifikuje cévku, kde se setká s  červenou barvou, tedy krví. Vytvoří teplo a cévku zacelí a slepí. Tato cévka pak zmizí. 

 

Kdy je vhodné s  rejuvenací začít? 

Ideální je s  ní začít s  prvními změnami a vráskami v  obličeji. 

 

Jaké změny v  kvalitě pleti mohu očekávat? 

Čekejte zlepšení vypnutí pleti, vyhlazení jemných vrásek a omezení suchosti pleti. Celkově se pleť výrazně zlepší a je revitalizovaná

 

Kdy není vhodné rejuvenaci provádět? 

Rozhodně není dobré provádět laserovou rejuvenaci u lidí se závažným onemocněním, či zánětlivými projevy na kůži a ekzémy. Také se musíme vyhnout místům, kde je kůže velmi opálená. 

 

Které oblasti lze rejuvenací ošetřit? 

Nejčastější použití je pleť obličeje, krku, dekoltu a hřbetu rukou. 

 

Kdy je vhodné sérii ošetření opakovat? 

Rejuvenaci je vhodné opakovat cca po 1-2 letech. 

 

Čeká mne po zákroku rekonvalescence? 

Bezprostředně po zákroku projevy budou. U cévního laseru bývají minimální, kůže je mírně zarudlá. U diodového nebo frakčního jsou projevy výraznější. Frakční doba hojení silného zarudnutí trvá několik dní. 

 

Je toto ošetření bolestivé? 

Cévní laser i diodový laser jsou dynamicky chlazené, to znamená, že před zábleskem vysíláme do pleti „obláček“ mrazivého zchlazení. V  podstatě každý zvládne bolest snést. Diodový a frakční laser pocítíte více, proto před procedurou aplikujeme anestetický krém. 

 

Čekají mne po rejuvenaci nějaká omezení? 

Po provedení rejuvenace není vhodné vystavovat se slunci a soláriu po dobu 1-2 týdnů. Další omezení prakticky nejsou. V  případě použití diodového či frakčního laseru je nutno se k  pleti chovat jemněji. Ošetření diodovým laserem vyžaduje rekonvalescenci 1-2 dny, frakčním laserem 7-10 dní.

 

Kdy se dostaví kýžený efekt?

Efekt se dostaví po dokončení série ošetření. Rozhodně ho neočekávejte do pár dní, výsledky přijdou po měsíci či dvou. Ale jsou i výjimky, kdy klientky registrují změnu k  lepšímu i po 3 ošetřeních.

 

Kolik času zabere ošetření?

Ošetření cévním laserem trvá jen 10–15 min. Ošetření diodovým laserem taktéž, plus 30 minut pro nanesení a účinek anestetického krému. Ošetření frakčním laserem trvá zhruba 30 minut plus taktéž 30 minut pro působení anestetického krému.

 

S  čím je vhodné rejuvenaci kombinovat?

Ošetření by se dalo kombinovat s  botulotoxinem, ale ne v  rámci jednoho sezení.