Pocení je nesmírně nepříjemná obtíž, která se dá efektivně řešit jen málo způsoby. V létě je pocení přirozeným jevem, který celkem dobře tolerujeme. Ale trápí-li vás pocení celý rok nonstop, je na místě zasáhnout speciální metodou.

Hyperhidróza a její příčiny

Jednoduše řečeno se jedná o takové vylučování potu, které je o mnoho silnější (až 5x), než je potřebné k termoregulaci těla. Na toto onemocnění jsou deodoranty a antiperspiranty krátké. Roli hraje buď dědičnost, tzv. Primárníhyperhidróza, nebo sekundární, která je vyvolaná vnějšími faktory (stres).

Vrstvěte oblečení chytře 

I v zimě je potřeba přemýšlet nad tím, jaké materiály oblékáme. Které tkaniny nejsou vhodné za žádného počasí jsou ty umělé a neprodyšné. V zimě rozhodně volte do spodní vrstvy přírodní materiály, ideálně bavlnu, nebo jen s malou příměsí umělotiny. Naopak na svrchní vrstvu se hodí šusťák a softsheel, který chrání před větrem a neprofoukne. 

Botolutoxinem proti pocení

Botolutoxin, neboli „botox“ je většinou lidí vnímáno jako prostředek proti vráskám. Ale nenechte se mýlit, jeho funkce dosáhnou mnohem dál. Stejně, jako dokáže bojovat s vráskami, poradí si i s nežádoucím pocením na libovolné části těla. Pocení léčíme úspěšně již mnoho let a výsledek vás jistě nezklame.

Botulotoxin aplikujeme miniaturními jehličkami do podkoží tam, kde vás pocení trápí. Jehličky jsou tak jemné, že je skoro neucítíte. A to ani v případě, že vás trápí pocení třeba na dlaních, nebo čele. Navíc postiženou partii potíráme anestetickým krémem, který zamezí případnému pálení. Procedura je časově velmi nenáročná, aplikace zabere pouze 15 minut.

Účinek přichází zhruba do týdne od aplikace a trvá až 12 měsíců. 

  • čelo
  • podpaží
  • oblast dekoltu
  • dlaně
  • chodidla
  • další místa dle potřeby

Více o metodě léčení nadměrného pocení botulotoxinem najdete ZDE.